Frissítve! A kamupártok többségét kiszórták: 9 jelölt közül választhatunk Óbudán

Oszd meg másokkal!

Desktop
  • Nagyon sok soha nem hallott párt próbált meg indulni a tavaszi országgyűlési választáson, a 3. kerületben viszont a többségüket elutasították, így 9 jelölt maradt a nyilvántartásban, közülük választhatunk a 10-es számú választókerületben (a jelöltek nevét abc sorrendbe szedtük):
  • Dr. Ábrahám Júlia, LMP

Ábrahám Júlia pedagógus, jogász, politikus, a Lehet Más a Politika országos elnökségének a tagja és egészségügyi és sport szakszóvivője. Budapest III. kerületében él férjével és 3 gyermekével. Középiskolai testnevelő tanár diplomáját a Testnevelési Egyetemen szerezte, ezután a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karon elvégezte a jogász szakot. 2005 és 2009 a Semmelweis Egyetem 5. számú Doktori Iskolájában részt vett a doktorandusz képzésben. 2010 és 2015 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetében oktató. 2014-ben lépett be a Lehet Más a Politikába.

  • Donáth Anna Júlia, Momentum

Donáth Anna Júlia szociológus a Momentum Mozgalom elnökségi tagja volt egy ideig. Édesapja evangélikus lelkész. A képviselőjelölt a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület projektmenedzsere. Gyakornokként dolgozott az Európai Bizottságnál és az Európai Kulturális Alapítványnál. Tanulmányait az ELTE-ÁJK szociológia szakán és a University of Amsterdam-on végezte migrációs és etnikai tanulmányok témakörben. 

  • Menczer Erzsébet, Fidesz-KDNP

Két évtizede Óbudán él, 2 gyermek édesanyja. A MÚOSZ Újságíró Iskoláját végezte el, 1988-ig a SZIM Hírlapnál dolgozott gyakornokként, fotósként. 14 évig az MTV Televideo Kiadójánál dolgozott szerkesztőként, majd két évig a Kiadó vezetője. 1999 óta a Fidesz Óbuda-Békásmegyeri Szervezete alelnöke. 2002-től önkormányzati képviselő Óbudán. Elnöke az Oktatási Bizottságnak, alelnöke a Fidesz Budapesti Választmányának. 2004 óta a Fidesz Női tagozatának budapesti elnöke.

  • Papp László Árpád, Lendülettel

Ismeretlen jelölt.

  • Pataki Márton, Együtt - VISSZALÉPETT!

Pataki Márton a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett pénzügy szakos közgazdász. 2006 és 2010 között önkormányzati képviselő a III. kerületben, majd befektetési banki területen dolgozott. Jelenleg az Együtt elnökségi tagja és budapesti elnöke.

  • Petővári Rolland, Hajrá Magyarország!

Ismeretlen jelölt.

  • Póznik György Csaba, Iránytű

Annyit tudtunk meg a jelöltről, hogy 2014-ben még a Szociáldemokraták jelöltje volt. 

  • Szabó Tímea, MSZP – Párbeszéd

Szabó Tímea a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, később a Harvard Egyetem jogi karán tanult. Később a Harvard Egyetem jogi karának egyik kutatóprogramjához került, először kutatóként, majd kutatásvezetőként. 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. 2008-ban a Lehet más a politika! nevű mozgalom egyik alapítója volt, majd annak párttá válása után választmányi tagja. 2013-ban kilépett a pártból és létrehozta a Párbeszéd Magyarországért (PM) nevű baloldali-zöld formációt.

  • Zsiga-Kárpát Dániel, Jobbik

Az író-politikus 16 éve Óbudán él. Középiskolás korában csatlakozott a MIÉP-hez, melynek később óbudai ifjúsági tagozatát vezette. Alapítója a Kárpátia Műhelynek, főszerkesztője a Karpatia című lapnak. A Jobbik kötelékében az EU-kabinet vezetőjeként a program részleteinek kidolgozásáért és a közlemények képviseletéért felel. A Jobbik környezetvédelmi programjának egyik kialakítója. 2014 júniusában a Jobbik alelnöke lett.

A 3. kerület egy része a 2. kerületi szavazókörzethez tartozik, az ott induló jelöltekről IDE Kattintva tudtok olvasni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?