Választás 2018: Kiss László helyett Szabó Tímea indul

Oszd meg másokkal!

Desktop
Szabó Tímea (forrás: szabotimea.blog.hu)

Kiss László országgyűlési képviselőt indította volna a baloldal a 2018-as választáson Óbudán. Az MSZP-s képviselő helyett végül SzabóTímea, a Párbeszéd  Magyarországért (PM) párt társelnöke, független országgyűlési képviselő indul a 3. kerületi, 10. számú választókerületben. Őt a DK is támogatja.

Szabó Tímea a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, később a Harvard Egyetem jogi karán tanult.

Öt évig újságíróként brit és amerikai lapoknak, valamint hírügynökségeknek tudósított Magyarországról. Később a Harvard Egyetem jogi karának egyik kutatóprogramjához került, először kutatóként, majd kutatásvezetőként. Az ENSZ megbízásából itt fegyveres konfliktus-megelőzési stratégiákról, illetve sérülékeny csoportok védelméről folytatott kutatásokat.

2001-ben három hónapig Pakisztánban dolgozott az International Rescue Committee nevű civil szervezetnél, ahol többek között az afgán menekültek kérdéseivel foglalkozott.

Az amerikai bombázások befejeztével Afganisztánba költözött és Kabulban egy ideig a Harvard megbízásából az ENSZ afganisztáni missziójával dolgozott együtt. Néhány hónappal később csatlakozott a CARE International szervezetéhez, ahol egy országos emberi jogi felmérést vezetett.

2003 őszén visszaköltözött Magyarországra, majd 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot. 2008-ban a Lehet más a politika! nevű mozgalom egyik alapítója volt, majd annak párttá válása után választmányi tagja. A 2009-es európai parlamenti választásra az LMP és a Humanista Párt közös listájának vezetőjévé választották.

A 2010-es országgyűlési választásokon az LMP országos listájának 6. helyéről került be a parlamentbe.  2013-ban kilépett a pártból és létrehozta a Párbeszéd Magyarországért (PM) nevű baloldali-zöld formációt, melynek alakuló közgyűlésén Jávor Benedekkel együtt társelnökké választották.  A 2014-es országgyűlési választásokon a Összefogás nevű baloldali választási koalíció jelöltjeként listás helyről jutott ismét a parlamentbe (forrás: Wikipédia).

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?