Opel Gombos: hiába fizette ki az autó árát az ügyfél, autó helyett csak hitegetést kapott

Desktop
Opel Gombos

Május 16-óta már nem hivatalos Opel-márkakereskedés az ország egyik legsikeresebb autószalonja, a Szentendrei úti Opel Gombos. Jobban teszed, ha nem itt akarsz új autót venni, különben úgy járhatsz, mint Zsuzsanna, akinek a sztoriját a Totalcar írta meg:

Zsuzsa itt vett egy új, raktári készletről származó Opel Corsa Bestet még májusban. Befizetett a pénztárban 681 ezer forintot, majd pár nap múlva átutalt további 2,450 milliót, végül 700 ezer forintért beszámíttatta korábbi Corsáját. Megrendelőlapot nem kapott, adásvételi szerződést sem kötöttek vele, a számlán május végi teljesítési időpont szerepelt. 

Miután május 30-án leadta a cégnek a régi Corsát, adtak neki egy kétéves Opel Corsát, hogy ezt saját autója átadásáig ingyen használhatja. Zsuzsa azóta sem kapta meg az új Corsát - írja a Totalcar.

Gombos Gyula cégtulajdonos azt mondta Zsuzsának, hogy nem tudják forgalomba helyezni a kifizetett Corsát, mert a pénzt nem az autókat finanszírozó banknak utalta át a Gombos Kft., hanem másra költötték. 

Zsuzsa végül írásbeli teljesítési felszólítást készített, melyet július 2-án átvetetett a szalonvezetővel. Ez alapján a cégnek nyolc napon belül, vagyis július 10-ig kellett volna átadnia az autót. Július 11-én ismét elment az Opel Gomboshoz, mert lejárt a teljesítési felszólításban szereplő átadási határidő. Mivel ekkor sem vehette át az autóját, átadott egy nyilatkozatot, melyben az összes addigi körülményre hivatkozva elállt a vásárlástól. Visszakövetelte az autóra májusban befizetett pénzt.

Zsusanna ezúttal is autó helyett csak újabb ígéretet kapott - írja a Totalcar.

Zsuzsa lánya kiposztolta az ügy részleteit több Facebook-csoportba, így derült ki, hogy nincs egyedül, mások is hasonlóan jártak, amikor naivan azt hitték, egy Opel márkakereskedésben új autót adnak a vevő pénzéért.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?