Szigetelés? Ezt mindenképp olvasd el!

Desktop

A méltán népszerű és nívós üdülőközpont (Avalon Park, Miskolctapolca) idén tavasszal egy sörkert épülettel bővült. Mind a magas, mind pedig az alacsony hajlásszögű tetőrész a klasszikus kőzetgyapot szigetelést kapta: MPN 038.

  • A hőszigetelő anyag jellemzői: A1 éghetetlen, hidrofóbizált, ön- és alaktartó kőzetgyapot alapú hőszigetelő tábla. A beépítési vastagság esetünkben 20 cm.
  • Deklarált lambda: 0,038 W/m.K, R= 5,25 m 2 .K/W.

A szerkezetet emelt magasságú szarufa képezi 15+ 5 cm vastagságban, megfelelő párazárással alul, illetve tetősík fóliával közvetlenül a héjalás alatt. Az itt beépített anyag még szúrós, porzik, igazi kihívás vele dolgozni. A Knauf Insulation számos európai gyárában állít elő hasonló terméket (könnyű
kőzetgyapot szigetelő lemez). A magyar piacot is kiszolgáló Nova Baňa gyáregység a közeli jövőben fogja az Ecose technológiát gyártósorain bevezetni,
illeszkedve a több gyárban már végrehajtott technológiai váltásához.

A majdani technológiaváltás következtében a régi könnyű kőzetgyapot termékcsalád is környezetbarát kötőanyagot kap. Nem lesz szúrós, inkább selymes tapintású és az anyag kiporzása is jelentősen csökkenni fog. A jelenlegi technológia szerint a kötőanyag kémiai eredetű formaldehid származék. Érdekes módon a szálas szigetelések tapintásakor nem az üveg, vagy kőzet elemi szálai mint alkotórészek okozzák a szúrós érzetet, hanem maga a kötőanyag. Ennek lecserélése okozza majd a könnyű kőzetgyapotok esetében is a termék felhasználóbarátabb tulajdonságait.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?