Ételstandos "food hall" lesz az óbudai piac

Oszd meg másokkal!

Az önkormányzat nem hosszabbította meg a bérlői szerződéseket a Kolosy téri piacon az árusokkal, akiknek még tavasz előtt ki kell költözniük az üzlethelyiségekből - írja a 168 óra. 

 

Már tavaly szeptember óta a piac bevásárlóközpontként üzemel. Az önkormányzat a bevásárlóközpont üzemeltetésére nyílt pályázatot írt ki. A pályázat célja, hogy az üzletek bérleti jogát átadja egy külső üzemeltető-befektető vállalkozásnak foodhall-funkció kialakítására.

A jelenlegi bérlők egyéves felmondási időt kaptak. Jelezték, hogy megpróbálnák átvenni az önkormányzattól az üzemeltetést. Ezért a pályázati felhívás lehetővé teszi, hogy nemcsak foodhall-funkció kialakításával lehet pályázni, hanem a jelenlegi működési profillal is. Még nem lehet pontosan tudni, hogy ki lesz az az egy szereplő, aki üzemelteti a létesítményt, és milyen bérlői csoportot választ ki.

Food hallnak hívják a plázák, bevásárlóközpontok étkezőszintjét, ha az minőségibb éttermeket (nem csupán gyorséttermeket) tartalmaz, vagy minőségi, kézműves ételeket árul, illetve egy kifejezetten csak éttermeket, minőségi ételstandokat és élelmiszerstandokat felvonultató különálló épületet is. A felújított piaccsarnokokat gyakran ilyen food hallokká alakítják át.

Noha a jelenlegi bérlők is pályázhatnak az üzemeltetésre, az önkormányzat mégis azt írja, hogy a foodhall-koncepció a jelenlegi bérlői csoporttal nem elképzelhető. A mostani üzemeltetési modell folyamatos veszteséget termelt az önkormányzat számára, ami 2013–2016 között átlagosan évi harmincmillió forintot jelentett.  Az épület továbbra is önkormányzati tulajdonban marad.

Az elmúlt öt évben folyamatosan csökkent a piac forgalma, és jelenleg is meglehetősen alacsony. Voltak próbálkozások termelői piacok szervezésére, de ezek a kezdeményezések elhaltak, nem tudták érdemben növelni a kihasználtságot. Az új üzemeltető-befektető feladata lesz kisebb belső átalakításokat, fejlesztéseket végrehajtani - írja a lap.

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek