Akció indul: a közterületeket ellenőrzik a kerületben

Desktop
(forrás: obuda.hu)

Átfogó ellenőrzési sorozat indult a kerületben, amely során a kerület több pontján - többek között - a nemrégiben elfogadott közösségi együttélés szabályairól szóló rendelet betartását, illetve az adott területen működő kereskedelmi egységek működésének szabályszerűségét ellenőrzik a hatóságok. A hét végén a Római-parton került sor az első akcióra - írja az önkormányzat.

A hétvégi akció során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatalának Kereskedelmi Osztálya, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete és a kormányhivatal munkatársai, szakemberei a parton található kereskedelmi egységeket és a környező közterület egyaránt ellenőrizték. Figyeltek a közterületi hulladékkezelésre, a behajtási engedélyek ellenőrzésére, az ebtartási szabályok betartására, a kereskedelmi egységeknél a higiéniai előírások betartására, a számlaadási fegyelemre, továbbá ellenőrizték a jövedéki termékeket is. Ezúttal mindösszesen 4 esetben, – egy engedély nélküli teraszkialakítás, egy túlterjeszkedett közterület-foglalás, egy kutyachip-hiány és egy engedély nélküli behajtás miatt – kellett eljárniuk.

Az akciósorozat a kerület több pontján folytatódik, amelyek helyszíneit a beérkezett lakossági bejelentések alapján határozza meg az óbudai közterület-felügyelet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?