12 év alatti gyerek nem lehet az utcán felnőtt nélkül

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Facebook)

„12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen" - írta ki az óbdai közterület-felügyelet a Facebook-oldalán hétfőn.

 

A közlemény hatalmas felháborodást keltett, ezért a szervezet helyesbítést tett közzé:

"Ezúton kérünk elnézést a június 11-én megjelent poszt félreérthető megfogalmazása miatt. Túl egyszerűen fogalmaztunk meg egy számunkra is összetett problémát: egy felnőtt számára a gyermekek biztonsága a legfontosabb. Számunkra is a gyermekek biztonsága az első. Felügyeletünk jogszabályi kötelezettségéből eredendően is kiemelt figyelemmel kíséri a közterületen tartózkodó gyermekek biztonságát.

Felügyeletünk célja a korábbi bejegyzéssel a figyelemfelhívás volt egy olyan fontos témakörre, mint a gyermekek biztonságának védelme. Mi a problémák kialakulásának megelőzéséért dolgozunk. Kollégáinkkal, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is mindent megteszünk a közterületek rendjének biztosítása érdekében, ennek részét képezi a lakosság széleskörű tájékoztatása" - olvasható a Facebookon.

"A nyári szünet teljes időtartama alatt a közterület-felügyelet emelt létszámban teljesít szolgálatot és fokozottan ellenőrzi azokat a csoportképző helyeket, ahol a kiskorú gyerekek nagyobb számban megjelennek. Hangsúlyozva, hogy nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. Elsősorban a „vigyázó tekintetre” és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve" - írja az önkormányzat. 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?