Hideget, meleget is kap az új aquincumi pláza

Desktop
A pláza (forrás: trendmagazin.hu)
A pláza (forrás: trendmagazin.hu)

A hozzászólások (itt és itt) szerint megosztja a helyieket a Szentendrei út, Bogdáni út és a HÉV által határolt területre tervezett pláza.

A főváros tulajdonában lévő területen a többek között a kőbányai Árkád bevásárlóközpontot is jegyző német ECE Projektmanagement Budapest Kft. fog építkezni, ha a városatyák is úgy látják jónak. Erről szerdán fognak dönteni. Ha a részletekre is kíváncsiak vagytok, az előterjesztést erről az oldalról tölthetitek le.

A hírről a realista.hu nevű, ingatlanokkal foglalkozó oldal számolt be itt. Azt írták, hogy a pláza a Bogdáni út–Szerémi út és a HÉV-vonal által határolt területen épülhet fel. Nem kell azért megijedni, nem ér el majd az épület a Szerémi útig, ami Újbudán van, csak a Szentendrei út nevét írták el.

Az épület 55 ezer négyzetméteres lesz, Aquincum Központ a munkaneve. A projekt még 2013-ban kapott felmentést a plázastop alól. Nincs túl sok olyan áruházépítés, amely kiérdemelte volna a felmentést: az Aquincum Központon kívül a Futureal Etele City Centere a Kelenföldi pályaudvar mellett és az Echo Invesment Mundo Városközpontja a Bosnyák téren rendelkezik ezzel a papírral.

A cég vállalta, hogy a területen és annak környezetében saját költségére fejleszti a közműveket, továbbá 150 darab P+R parkolót is létre fog hozni, vagy pénzt ad arra a fővárosnak.

Mit szóltok? Szükség van az új plázára? Vagy felesleges, elegendő bevásárlási lehetőség van a környéken?

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek