Elkezdődött a Római-part megtisztítása

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: obuda.hu)

A Római-parton levő balesetveszélyes törmelékek eltávolítására bruttó tízmillió forint összeget szavazott meg a képviselő-testület. A sétány és a föveny közti rész kitakarításának előkészítése már lezajlott - írja az önkormányzat.

Az önkormányzat a területen működő civil szervezetekkel együttműködve és szakemberek bevonásával megkezdte a partszakasz kitisztítását, revitalizációját. Első lépésként  a föveny és a sétány közti sávon az idegenhonos fajok földből való eltávolítása történt meg. Ezen felül a megmaradt fákat, cserjéket, bokrokat megmetszették, ahol szükséges volt, megritkították. A törmelékek elszállítását is vállalta az önkormányzat.

Megtörtént a telepítésre szánt új, őshonos növényfajták kiválasztása is, amelyek ültetését egy kisebb területen, egy úgynevezett mintaszakaszon március végéig elvégzik. A parti növényzet pótlására az önkormányzat 3 ütemben összesen 80 mézgás éger, 90 magyar kőris, 70 vénic szil, 80 zselnice meggy, 60 kutyabenge, 50 kányabangita és 50 húsos som kiültetését tervezi. Első ütemben, március elején – a törmelék eltávolítását követően – mintegy 50 fa és 100 cserje kerül kiültetésre a Losonc utca – Szent János utca közötti szakaszon. A növénytelepítés 2-3. ütemére idén ősszel, valamint jövő tavasszal kerül sor - írja az önkormányzat.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek