Nyáron már strandolhatunk a Római-parton?

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: ittlakunk.hu)

A legutóbbi testületi ülésén az óbudai önkormányzat - lakossági kezdeményezésre - úgy döntött, hogy rendbe rakják a Római-parton a fövenyt, és ha a lehetőségek megengedik, egy szabadstrandot is kialakítanak.

A Római-parton volt régebben strand, de a vízminőség romlása miatt megszűnt. Budapest területén jelenleg is jogszabály tiltja a dunai fürdőzést. Az elmúlt években azonban nagyot javult a vízminőség, ezért a polgármester szerint felülvizsgálható a tiltás.

Ezért az önkormányzat vízminőség-mérésekkel és törvényi lobbizással indul neki a strandépítésnek, ezzel párhuzamosan megkeresik az ideális helyet is a fürdőzéshez. A lehetséges helyszín a következő hónapokban megvizsgálják, egyeztetnek a környékbeli tulajdonosokkal is.

A cél az, hogy az idei szezonban már megnyisson a szabadstrand - írja az Index.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek