Négymilliárdból valósulhat meg az Aranyhegyi-patak és a pünkösdfürdői védvonalszakasz árvízvédelme

Oszd meg másokkal!

Desktop
Római-part (fotó: ittlakunk.hu)

Négymilliárd forintból épül meg a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének részeként az Aranyhegyi-patak és a pünkösdfürdői védvonalszakasz fejlesztése - erről is dönthet a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén.

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyezett - a budapest.hu oldalon csütörtökön közzétett - javaslat szerint a két védvonalszakasz 2018-ban és 2019-ben megvalósuló fejlesztéséhez szükséges négymilliárd forintot a főváros saját forrásból előlegezi meg, amit majd a későbbiekben a csillaghegyi öblözet teljes árvízvédelmére vonatkozó támogatásból visszapótolnak a fővárosi költségvetésbe.

A Fővárosi Közgyűlés október 25-én döntött arról, hogy a csillaghegyi öblözet egészének árvízvédelmében külön projektként kezeli az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak védelmet. A testület akkor döntött arról is, hogy a patakok esetében folytassák le a vízjogi létesítési engedélyezési eljárást.

A Barát-patak mentén húzódó létesítménynél tulajdonjogi kérdések késleltetik az engedélyezést, így a feladat részeként csak az Aranyhegyi-patakot és a pünkösdfürdői töltést érintő beruházás valósul meg. 

A fejlesztések műszaki tartalma december közepére várható vízjogi létesítési engedély kiadásával véglegessé válik. Tekintettel arra, hogy az engedélyek végrehajthatóak lesznek, a közbeszerzés és megvalósítás elindulhat - írták. Az előterjesztésben foglaltak szerint az Aranyhegyi-patak menti teljes védvonal hossza hozzávetőleg 2 kilométer, a Pünkösdfürdői töltés menti, amely a Barát-patak torkolati szelvényétől a Római-part vonaláig tart, hozzávetőleg 1,7 kilométer. A projektek tervezett költségvetése szerint a kivitelezés költségei nettó 2,9 milliárd forintra rúgnak.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek