Vízügyi szakemberek nyílt levélben fordulnak a fővároshoz a Római-partra tervezett mobil gát tervezési, előkészítési munkáinak leállítása érdekében

Oszd meg másokkal!

Desktop
A beruházásról szóló egyik prezentációban lévő "mintakeresztszelvény" (forrás: budapest.hu)
A beruházásról szóló egyik prezentációban lévő "mintakeresztszelvény" (forrás: budapest.hu)

Három neves vízügyi szakember – Futaki Károly, Holló Gyula és Simonffy Zoltán – nyílt levélben szólítja fel a főváros vezetését, hogy állítsa le a Római-partra tervezett mobil gát tervezési, előkészítési munkáit - írja az átlátszó.hu "Fordulat jöhet a Római-part ügyében – vízügyi szakértők nyílt levélben fordulnak a főpolgármesterhez" című cikkében.

A szakértők álláspontja szerint a tervezési folyamat átláthatatlan, önkényes, nincs összhangban a szakma írott és íratlan szabályaival, szemléletében és megoldásaiban pedig szembe megy a vonatkozó uniós irányelvekkel. Az sem kizárt - állítják, hogy a jelenlegi nyomvonal az optimális, de ezt senki nem állíthatja biztonsággal a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján. Az viszont biztos, hogy a partélre épülő védmű lenullázza a part meglévő ökológiai értékét, míg a jelenlegi, a Nánási út-Királyok útján lévő, vagy az általuk szintén vizsgálatra javasolt, a jelenlegi telekhatárokon futó védvonal jóval kisebb károkat okoz.

Íme a nyílt levél: https://issuu.com/bodoky/docs/nyilt

A teljes cikket itt tudjátok elolvasni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?