Közel van, gyönyörű és kényelmes jurtában alhatsz - ilyen Dobogókő legérdekesebb szálláshelye

Desktop
Kilátás (forrás: Zsindelyes Vendégház Dobogókő)

Dobogókő, ahonnan páratlan panoráma nyílik észak felé, a Pilis és a Visegrádi-hegység leginkább látogatott kirándulóközpontja, a magyar természetjárás „bölcsője”. Dobogókő idegenforgalmi vonzerőkben bővelkedik, fontos értékeket tudhat magáénak, egy igazi kincs, amely minden korcsoport számára ideális kirándulóközpont. A dobogókői síterepen található hazánk első sípályája, amelyet még 1923-ban alakítottak ki.

A páratlan túraútvonalak mellett a téli sportok is vonzó lehetőséget jelentenek a turisták, a téli sportot imádók számára, de az üzletemberek is nyugodt, csendes környezetben tárgyalhatnak a hegy csúcsán. Dobogókő nem csupán egy pihenőhely, hanem van egy sajátos hangulata, mely kevésbé megfogható, talán le sem írható. Ezt csak az éli át, aki fellátogat erre a helyre, és eltölt itt egy kis időt.

Mindenképpen meg kell említeni a hely spirituális mivoltát, mivel nagyon sokan emiatt látogatnak fel Dobogókőre. A Föld egyik energiaközpontja, egyszerűbben megfogalmazva a FÖLD „dobogó szívét” jelenti.

 A Zsindelyes belülről (forrás: dobogoko.org)

A Dobogókőre érkező kirándulók, síelők és zarándokok számára kedvezményes, egész évben használható szálláshelyeket és rendezvénytereket alakítottunk ki felállított jurtáinkban. A sífelvonó felső állomásától néhány lépésre hat darab fűthető, így télen pályaszállásként is működő jurta található. Egy jurtában nyolc fő kényelmes szállása biztosítható, pótágyazással akár tíz fő elhelyezése is lehetséges. A jurták téliesítettek, fűthetők, így egész évben rendelkezésre állnak. A sípálya tetején elhelyezkedő Zsindelyes Vendéglő is egész évben várja az idelátogatókat. Az egykori síbüfét, Makovecz Imre tervei alapján 1980-ban építették meg. Az évek múlásával a Zsindelyes a vendégek igényeihez maximálisan alkalmazkodott, a lehetőségekhez mérten jelentősen kibővítettük az étel- és italkínálatunkat, (27 féle üdítő, 18 féle sör, sokféle vegetáriánus és hagyományos étel) nyílt tüzű kandallóval, barátságos, családias hangulattal várjuk a túrázókat, kirándulókat és a síelőket. . Minden évszakban szívesen tartanak nálunk születésnapi, névnapi, vagy akár céges rendezvényeket, sőt lakodalmakat is. Többféle menüvel, kedvező áron biztosítjuk az alkalomhoz illő ajánlatokat. Minden hónap első péntekjén megrendezésre kerül a dobogókői dobkör. Közös dobolás, dobkör, elmélyülés, tűnődés, gyógyítás, és gyógyulás. Rengeteg élménnyel gazdagodhatnak az idelátogatók.

A rendezvénysátrunk 80 fő, míg a Vendéglő 40-45 fő befogadására alkalmas.

Hat Jurtánkban összesen kb. 45 felnőtt elhelyezése lehetséges. Gyermekcsoportok esetében 50-55 gyermek elhelyezését tudjuk biztosítani. Az utóbbi években a nyári időszakban egyre több gyerekcsoport érkezik hozzánk, osztálykirándulás vagy akár egy több napos sporttábor keretén belül.

A jurták (forrás: dobogoko.org)

A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány 1994- ben jött létre magánszemélyek kezdeményezésére. Közhasznú szervezetünk nemes célok megvalósításáért, a terület természeti környezetének védelme, növény és állatvilágának, valamint természeti értékeinek megóvása, a civilizációs károk enyhítése, a terület sokoldalú fejlesztése érdekében jött létre. A Dobogókőért Közhasznú Alapítvány kiemelten fontosnak tartja a szabadidő hasznos eltöltésére való figyelemfelhívást. Szeretnénk hozzájárulni a környék több százezer fiataljának egészséges, természet- és sportközpontú életmódjának kialakulásához, lehetőséget teremtve a kulturált természetjáráshoz, téli sportok műveléséhez és egyéb olyan tevékenységekhez, amelyekkel alternatívát tudunk kínálni szabadidejük hasznos eltöltéséhez. Az Alapítványunk különféle rendezvényeket, túrákat, spirituális túrákat, versenyeket és számos programokat szervez.

A Dobogókői Centrumot nyugodtan keressétek a következő elérhetőségeken:

​Jurtáinkban létszámtól függetlenül tudtok előre szállást foglalni, kizárólag a dobogoko@gmail.com email címen.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?