Programozás, játék, sport – Logiscool nyári élménytáborok

Oszd meg másokkal!

Desktop

Közeledik a nyári szünet, ami a legtöbb szülő számára sok fejtörést okoz. Az egyre bővülő kínálat mellett nem egyszerű feladat olyan tábort találni, ahol a gyerekek amellett, hogy jól érzik magukat, közben még hasznosan is töltik el az idejüket; ahol a mindennapos élmények mellett érdekes és izgalmas tudással gazdagodhatnak. Ebben segít a Logiscool Békásmegyer Élményalapú Programozó Iskola, mely a III. kerület Pünkösdfürdő u. 48-ban található.

Az egyhetes Logiscool nyári táborokban lelkes, egyetemista oktatók koordinálásával a diákok elkészíthetik első saját számítógépes játékukat, applikációjukat, különböző robotokat programozhatnak, Minecraft világot építhetnek vagy megismerkedhetnek a videóvágás és a honlapkészítés alapjaival. A félnapos tematikus programok mellett sok élmény, sport és játék várja a 6-18 éves táborozókat.

Az évközi programozó kurzusokhoz hasonlóan a táborokban is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a diákok játszva, élményszerűen tanuljanak meg programozni, és elsajátítsák a logikus, algoritmikus gondolkodás alapjait. A tananyagot folyamatosan, a legújabb trendeknek és elvárásoknak megfelelően fejlesztjük, így idén teljesen új tematikájú táborok közül is választhatnak a gyerekek és szülők. Azt szeretnénk, hogy mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb témakört és szintet.

 • Az Android APP táborunkat azoknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani az applikációkészítés alapjait. A diákok alkalmazások és játékprogramok készítésén keresztül megszerzik az alkalmazásfejlesztéshez szükséges design és programozási alapismereteket.
 • A KODU 3D Játékkészítés során a táborozók egy népszerű vizuális programozási környezetben, háromdimenziós játékok tervezése során eljutnak a játékkészítés és a programozás gyakorlatáig. A tábor végére pedig képesek lesznek különböző típusú (például sport-, mászkálós, játéktermi) háromdimenziós játékok önálló elkészítésére is.
 • A Cool Tools Video táborban a gyerekek megismerkedhetnek a videóvágás eszközeivel és alapelveivel, sőt, önállóan készíthetnek rövid videókat.
 • A Cool Tools Web során a diákok gyakorlati feladatokon keresztül eszköz- és elméleti ismereteket szereznek a képszerkesztés és honlapszerkesztés terén. A közös feladatokon túl önállóan elkészíthetik saját weblapjukat.
 • Az egyik legnépszerűbb táborunk a Minecraft, ahol a gyerekek megismerkednek a redstone által nyújtott szinte végtelen lehetőségekkel; virtuális összetett áramkörök segítségével vezérelhető, mechanikus szerkezeteket építenek. A tábor utolsó napján önállóan építenek egy interaktív kalandpályát, tele a redstone által vezérelt csapdákkal.   
 • A LEGO Wedo során a gyerekek mókás robotok építésén és programozásán keresztül ismerkednek meg a programozás és a robotika alapjaival.
 • Az mBOT-ot azoknak ajánljuk, akik érdeklődnek a robotprogramozás iránt, de nem tudnak programozni. Nekik az első két nap programozási alapismeretekkel kezdődik a tábor, a későbbiek során pedig érdekes és hasznos robotikai ismeretekhez is jutnak.
 • Az mBOT PRO során a táborozók tipikus robotikai problémák (például tájékozódás, akadályok elkerülése, vonalkövetés) megoldásán keresztül nemcsak alapvető programozási tudást szereznek, de érdekes és hasznos robotikai ismeretekhez is jutnak (szerzorok és motorok típusai, alapvető működéskülönbségek; mindezek feldolgozása, valamint vezérlése mikroprocesszorral).
 • A Logiscool és a Bridge Budapest közös projektje a Bridge Bizniscool, amely a vállalkozói szemléletmód elsajátítását, a vállalkozások működésének játékos módon történő megismertetését tűzte ki céljául. Bizniscool táborunk azoknak a gyerekeknek szól, akik lelkesek, tele van ötletekkel, és szívesen belekóstolnának a vállalkozások világába, illetve örömmel dolgoznak csapatban egy közös célért.
 • Indítunk egy Scoolcode - Intenzív Programozó tábort is, ami a többivel ellentétben két hetes. Itt a diákok egészen az alapoktól sajátíthatják el a programozást. Az egyedi, saját fejlesztésű tananyagunk egymásra épül, sok-sok kisebb-nagyobb (játék)projekt elkészítéséből áll, de természetesen a hét során lehetőség lesz saját projektek készítésére is. (A tábort elvégző diákok szeptemberben a második félévvel folytathatják tanulmányaikat egy Logiscool iskolában!)
 • A Micro:bit Coder Camp-ben lehetősége lesz minden táborozónknak megismerni ezt a bámulatos kis eszközt, amely bár mindössze néhány centiméter, mégis hihetetlen mennyiségű funkcióval/szenzorral rendelkezik. A gyerekek - egyszerű és összetett játékos programok segítségével - megismerhetik több szenzor működését is, mint pl. a fény- és hőmérséklet érzékelőt, a gyorsulásmérőt, vagy éppen a digitális iránytűt.

A Logiscool Békásmegyer élménytáborait nemcsak a kikapcsolódás, a szórakozás és a játszva tanulás miatt érdemes kipróbálni! Kiváló lehetőség azoknak is, akik eddig még nem jártak kurzusra, de érdekli őket a programozás. A táborokban a gyerekek megismerkedhetnek a Logiscool saját, egyedi oktatási módszertanával, oktatóival, és vidám hangulatával, amivel később az iskola szeptemberben induló programozó és robotika kurzusain is találkozhatnak majd.

A táborokba a Logiscool weboldalán keresztül lehet jelentkezni: www.logiscool.com/hu/school/bekasmegyer Érdemes minél hamarabb regisztrálni, mert a legnépszerűbb táborok hamar betelnek!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?