Felújítják az Óbudai Egyetem Kandó kollégiumát

Oszd meg másokkal!

(fotó: hulladekvadasz.hu)

Több mint 400 férőhelyes diákszálló jön létre jövő szeptemberig összesen 3,4 milliárdos kormányzati beruházással a III. kerületben, a Bécsi úton, ahol megkezdődött az Óbudai Egyetem Kandó kollégiumának rekonstrukciója.

A 2007-ben bezárt, több mint nyolcezer négyzetméteres kollégium felújításának első üteme október végén kezdődött, miután az egyetem szerződést kötött a kivitelező Laterex Építő Zrt.-vel. A cég októberben megkezdte a bontást és átépítést,  folyamatosan zajlanak a munkálatok, kívül-belül megújul az épület.

A hétemeletes épület rekonstrukciója után a földszinten korszerű kiszolgáló helyiségeket, a sportolni vágyók számára 100 férőhelyes kerékpártárolót és kondicionáló termet alakítanak ki. Az épület első emeletén oktatói szobák, és az egyetemi hallgatói önkormányzat irodái kapnak helyet, valamint kialakítanak egy 300-400 hallgatót befogadó közösségi teret továbbá a Neumann János Informatikai Kar számára egy 50 fős oktatási egységet.

Öt emeletet foglal majd el a kollégiumi rész, ahol összesen 153 szoba lesz, 405 hallgató számára. A modern, megújult kollégium két és háromágyas szobái saját fürdőszobával, kis teakonyhával rendelkeznek majd, továbbá a felújított kollégiumban kialakítanak baba-mama szobákat is. A tervek szerint minden szinten létesítenek közösségi tereket: tanulószobákat, konyhát és vasaló helyiséget.

Az akadálymentesítés is kiemelt szempont volt a tervezéskor, így európai színvonalú akadálymentes szobákat alakítanak ki, az egész épület könnyen bejárható lesz, amit a két lépcsőházhoz kapcsolódóan megépülő 4 új, 8 személyes felvonó is segít. A Kandó Kollégium a KÖZTI tervezői által megálmodott modern külsőt kap megújult homlokzattal és energetikai korszerűsítéssel. 

A tíz éve üresen álló épületet várhatóan már jövő szeptemberben újra élettel tölthetik meg a hallgatók. A teljes beruházás összege 3,4 milliárd forint.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek