Bővítik a Tímár utcai Urányi-Fábián vízitelepet

Desktop

Jelentős bővítéssel folytatódik a kajak-kenu első magyar olimpiai bajnokairól elnevezett UTE-vízitelep felújítása Óbudán. 

A magyar szövetség (MKKSZ) kezelésében működő Urányi-Fábián vízitelep új épületrésszel gazdagodik, így a szakosztály versenyzői - köztük az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta - ősszel már lényegesen jobb körülmények között kezdhetik meg az alapozást. A beruházás forrásait az anyaegyesület és az MKKSZ közösen teremtette elő.

2013 nyarán a dunai árvíz jelentős pusztítást végzett az UTE vízitelepén. A károk helyreállításához komoly összefogás kellett, a szakosztály előbb a létesítmény árvízvédelmét oldotta meg, majd 2014-ben felújították a telep főépületét is, a lila-fehérek kajak-kenu bázisa abban az évben kapta meg az Urányi-Fábián nevet. A munkálatok most folytatódnak a Tímár utcában.

Új emeletet építenek a tanmedence és a konditerem épületének tetejére, ahol egy tornatermet, valamint egy komplett női szárnyat alakítanak ki öltözőkkel és szociális helyiségekkel.

A munkálatok várhatóan a nyár végéig tartanak, a létesítményben a sportolók felkészülése addig is biztosított. A kibővített épületrészt a tervek szerint szeptembertől használhatja majd a szakosztály. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?