Rangos nemzetközi sakkverseny kezdődött Óbudán

Oszd meg másokkal!

Desktop

Több magyar válogatott sakkozó részvételével rangos, nemzetközi férfi nagymesterverseny kezdődött kedd délután Óbudán.

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott, hogy a 3500 euró összdíjazású emlékverseny névadója, dr. Hetényi Géza főiskolai válogatottként több világeseményen is sikeresen szerepelt, tavaly decemberi haláláig a sakk töltötte ki az életét.

Az eseményen - amellyel szeretnének hagyományt teremteni - asztalhoz ül a jelenlegi felnőtt válogatottból Berkes Ferenc, aki az egész mezőny legmagasabb értékszámával (2658 Élő-pontszám) rendelkezik, valamint az a Gledura Benjámin (2613), aki már világbajnokokat is képes volt legyőzni. Ugyancsak részt vesz a versenyen a korábbi kerettag Ruck Róbert (2529) és Bánusz Tamás (2629). A mezőny tagja még négy külföldi nagymester, a francia Christian Bauer (2647), a szerbiai Márkus Róbert (2617), Alexandar Indjic (2611), valamint a román válogatott Vajda Levente (2579).

Több mint egy évtizede nem volt a magyar fővárosban ilyen rangos sakkviadal, amelyen a részvevők Élő-pontszámának átlaga megközelítette a 2600-at.  Seres Béla versenyigazgató elmondta, hogy a december 21-éig tartó Hetényi Géza-emlékverseny az A és B csoportban tíz-tíz sakkozó részvételével, körmérkőzéses rendszerben zajlik. Az A csoport győztese 1500, a második helyezett 1000, a harmadik 500 euróval gazdagodik.cp \ ppd

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek