Öt érmet szerzett a kerületi szervátültetett sportoló a világjátékon

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Trappancs Egyesület)

Hazaért a Magyar Szervátültetett Válogatott a Szervátültetettek Világjátékáról, ahol 52 ország 2300 szervátültetett sportolója mérkőztek meg egymással.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 52 sportolóval vett részt a Szervátültetettek Világjátékán, ahol 10 sportágban versenyeztek a sportolók: 18 aranyérmet, 23 ezüstérmet és 35 bronzérmet szereztek asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, petanque, röplabda, squash, tenisz, tollaslabda és úszás sportágakban, ezzel az országos összesített versenyében a 9. helyen végzett a magyar csapat.

Jeszenkovits Judit – III. kerületi sportoló – 8 éve kombinált máj- és veseátültetett. 2011 óta úszik és teniszezik versenyszerűen, két éve a Szervátültetettek Világbajnokságán új korosztályos világrekordot állított be az uszodában.

Az idei Szervátültetettek Világjátékán  a 4×50 méteres vegyesváltó tagjaként a dobogó harmadik fokára jutott, majd 50 méter gyorsúszásban ezüstérmes lett, 100 méter gyorsúszásban bronzérmet, majd 50 méter pillangóúszásban aranyérmet, ezzel korosztályos világbajnoki címet szerzett.

Judit számára az uszodai versenynapok után nem ért véget a verseny: két nap múlva a tenisz női párosok versenyén játszott, ahol – veseátültetett társával, a Dunakeszin élő Dobos Judittal – az ezüstéremig teniszezték magukat.

Judit mérlege így ezen a világbajnokságon: 1 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem lett - írja a Trappancs Egyesület.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek