Pöttöm Panna – Zenés-mesés bérlet

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Pöttöm Panna – Zenés-mesés bérlet

Bérletár: 3300 Ft

Jegyár: alkalmanként 1500 Ft

Zenés-mesés bérlet

November 21-én 10:00 órától a Pöttöm Panna című zenés-mesés eseményükkel várjuk a kicsiket és a kicsit nagyobbakat. A több éves és népszerű tradíciót megtartva minden évben meghirdetjük Zenés-mesés bérletünket, amire szeretettel várjuk a nagycsoportos óvodásokat és az általános iskolák alsó tagozatait!

A bérlet programjai – 3 tavaszi és 3 őszi előadás, koncert – mindig szerdánként vannak, 10.00 és 14.30 óra időpontokban.

A bérletben olyan színházi programok színesítik a repertoárt, melyek a klasszikus zenei nevelést, az interaktív, mesés színházi élményt hozzák el, és a gyermekek életkori sajátosságainak is megfelelnek. Zenés mesejáték, táncjáték és koncert várja a nézőket.

Küldetésünknek tartjuk, hogy a kultúra szeretete, a színházi nevelés és a pedagógia szolgálata a bérlet által szorosan egymáshoz kapcsolódjon. Ennek jegyében élő és gyümölcsöző kapcsolatot ápolunk a kerület iskoláival, óvodáival és pedagógus kollégáival, hiszen ahogy József Attila ismert sorai is mondják: „jó szóval oktasd, játszani is engedd”.

A színházba járás, egy kulturális program látogatása fontos és meghatározó élmény, már egészen kicsi kortól. Ebben a „nevelési” folyamatban szeretnénk magunk is részt venni a bérlet előadásaival. Az élményt a klasszikus színházterem teszi teljesen autentikussá, ahol kényelmes bársonyszékekből lehet élvezni a műsort.

A bérlet sajátossága, hogy erősebben épít a zenés-táncos előadásokra, koncertekre és az ilyen jellegű programokra, mint általában máshol a gyerekbérletek. Az előadások és koncertek alkotóival közösen azon fáradozunk, hogy az ilyen fajta zenei megértés, a zene, a tánc történetmesélési technikája beleivódjon a kicsik tudatába. Hogy gyermekként és majd a jövőben felnőttként is a zenét-, a táncjátékot-, és táncelőadást-értő emberek és nézők váljanak belőlük.

Ezeken a programokon a zenei nevelés mellett fontos szempont még az interaktivitás, hogy az óvodások és kisiskolások ne csak passzív nézőként üljenek végig egy-egy előadást, vagy hallgassanak meg egy koncertet, hanem annak aktív részesévé és részévé váljanak. Így próbára teszik és fejlesztik kreativitásukat, elméjüket, miközben a szórakozás élménye is megvan. Sokszor a darabbeli szereplőkkel, színészekkel, illetve az adott zenekar tagjaival együtt hoznak létre egy igazán egyedi színpadi alkotást.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?