Húsvéti tojáskiállítás

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Rózsa Györgyné Terézia többnyire batikolt, írott, metszett és aranyozott technikát alkalmaz, szívesen írókázza az erdélyi, sárközi, palóc és gömöri motívumokat. Előszeretettel használja a saját maga készítette növényi festőleveket a hímesek színezéséhez. Legkedvesebb mintája a tulipán, a csillag és a cserelapi motívumok. 1999-ben kapta meg a népi iparművész címet. Férje tojáspatkoló, lánya is folytatta a családi hagyományt, ő írott és karcolt tojásokat készít, és a Népművészet Ifjú Mestere. 2008-ban jelent meg Tojásfestés népi technikákkal című kiadványuk. A múlt tapasztalatait, a népművészet szeretetét kívánják közvetíteni.

A kiállításmegnyitó után közös írókázásra lesz lehetőség Rózsa Györgyné Teréziával, ahol az érdeklődők elleshetik tőle ezt a csodálatos technikát.

A kiállítás megtekinthető: április 5-ig, a ház nyitvatartási idejében.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek