Utazzon a Liszt Ferenc Kamarazenekarral

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

MUZSIKA A KERTBEN

A Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye

Hangversenymester: Tfirst Péter

Grieg: Holberg-szvit
Wolf Péter: Utazás

***

Akutagawa: Triptique for String Orchestra
Brahms: Magyar táncok – válogatás
Liszt-Wolf: VI. magyar rapszódia

Jó idegenvezetők a zenekar tagjai, nyugodtan rájuk bízhatjuk magunkat. Ismerik a tájat, amelyre viszik közönségüket. Először északra indulunk, a Dán-Norvég Monarchia idejébe, Ludvig Holberg és Edward Grieg közös szülővárosába, Bergenbe. A nagy filozófus-író születésének kétszázadik évfordulójára komponálta Grieg a darabot, mely már 1884-es bemutatóján nagy sikert aratott. Akkor, az eredetileg zongorára írott művét a szerző maga játszotta.
Wolf Péter Utazás című műve hat tétel kaleidoszkópszerű egymásutánja: mindegyik egy-egy tájat vagy várost, színek kavalkádját varázsolja a hallgató elé. A hegedűszólót megosztva játssza a zenekar három művésze: Hutás Gergely, Kovács Attila és Pintér Attila.
Akutagawa, japán egyik legnépszerűbb zeneszerzőjének 1953-ban írt művével a Szigetországba megyünk, hogy aztán Brahms és Liszt jól ismert magyar ihletésű dallamaival térjünk haza.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek