Ha pályáztál, jó hírünk van: megemelték az Otthon Melege Program keretösszegét

Desktop
Illusztráció
Illusztráció
Meghaladta a 119 ezret az Otthon Melege Program szerdán zárult háztartási gépcsere alprogramjában benyújtott pályázatok száma, az igényelt összeg pedig elérte az 5 milliárd forintot.

Ezért a program eredetileg 2 milliárd forintos keretösszegét 5 milliárd forintra emelték – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön.

Weingartner Balázs hozzátette, míg tavaly az érintettek 63 ezer pályázatot nyújtottak be, idén ez a szám majdnem megduplázódott. Azt is elmondta, hogy Észak-Magyarországról érkezett be a legtöbb támogatási kérelem.

Tájékoztatása szerint a lakosság a pályázatok beadásánál az energiatakarékosságra helyezte a hangsúlyt, ezt támasztja alá, hogy az esetek többségében A++, illetve A+++ kategóriába sorolt termékek vásárlásához nyújtották be támogatási kérelmüket, amivel 40 000 forint, illetve 45 000 forint támogatási összeget igényelhettek.

Az Otthon Melege Programban vásárolt új háztartási nagygépek üzembe helyezésével a családok rezsi költségeikből éves szinten 12 000 - 20 000 forintot tudnak megtakarítani. Ugyanakkor a program eddigi pályázatainak köszönhetően az ország 260-270 millió kilowattóra energiamennyiséget spórolt meg, ami nagyságrendileg 80 ezer háztartás éves energiafogyasztását jelenti.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?