Ami a Duna-parton van, az mind a fővárosé lehet

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: koos.hu)
Szombaton nyújtotta be Pintér Sándor belügyminiszter azt a törvénymódosító javaslatot, ami a főváros tulajdonába adná az összes budai és pesti alsó rakparton fekvő ingatlant, a dunai kikötőket és azok infrastruktúráját.

A javaslat indoklása szerint fontos, hogy a Duna partvonalával közvetlenül érintkező, jelenleg önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokat egységes szempontok alapján kezeljék. Az idegenforgalmi értékek, illetve az árvíz elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében a kerületek tulajdonában lévő ingatlanoknak, kikötőknek, és az azokhoz tartozó infrastruktúrának a fővárosi önkormányzathoz kell kerülnie. 

Ezzel a fővárosi önkormányzat hatásköre lenne az adott ingatlanokra vonatkozó építési szabályok megállapítása, és az ő feladata lenne a vízi közlekedés feltételeinek biztosítása is. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek