Családi szabadidőpark épül a Hajógyári-szigeten

Desktop
(forrás: Város-Teampannon Kft.)

Hét helyszínen újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport- és rekreációs funkciókkal bővülnek - írja a Főkert Zrt. A helyszínek között van az óbudai Hajógyári-sziget is. A felújítás 2,1 milliárd forintba kerül.

A "Budapest 2019 - Európa sportfővárosa" programsorozat keretében hét új családi szabadidőparkot alakítanak ki a fővárosban: az I. kerületben a Tabánban, az óbudai Hajógyári-szigeten, a VIII. kerületi II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Függetlenségi parkban, az Egyetemisták parkjában és a gazdagréti Kaptató sétányon, valamint Csepelen a Csillagtelepen.

A parkokban kültéri edzőeszközök, sportpályák, futókörök, játékok, valamint pihenő- és közösségi terek egyaránt helyet kapnak, ezeket egészítik ki közvilágítási és információs rendszerek, utcabútorok, ivókutak, valamint wifi-vel, UV-sugárzásmérővel és fényforrással felszerelt okos oszlopok.

Több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is. A munkálatok augusztus első napjaiban kezdődtek meg, a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első felújított parkokat a budapestiek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?