Menekülő emberek, pánik és tömegnyomor: az első nap botrányos volt a Szigeten

Desktop
Menekülő emberek (forrás: Index videó)

Óriási volt a tömegnyomor a Sziget Ed Sheeran koncertje alatt. Többen rosszul lettek, elájultak, a pultosok húzták ki az ájult embereket. Volt, aki pánikba esett, a büfés pultokon keresztül menekültek a nézők a koncertről - írja az Index.

A koncert és a Sziget Facebook-oldalán is sokan panaszkodtak a történtek miatt. 

Magáról a fesztiválról való kijutás sem volt egyszerű: a fesztiválozók egyszerre próbálták meg elhagyni a koncertek után a szigetet, viszont a híd teherbírása miatt csak szakaszosan tudták kiengedni az embereket, ezért feltorlódott a tömeg. Közel fél órát kellett várni a kijutásra.

A Sziget fesztivál szerint semmi rendkívüli nem történt:

"Az idei Sziget egy világsztárral nyitott így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a Fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy „ megtörve”  a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a „külső” torlódást, fennakadást. A kijutás  a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott,  hatóságokkal szoros együttműködésben , a biztonsági terveknek megfelelően.

A  kötelező check- in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60  ezer ember élvezte  a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű  eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény, nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról" - írják közleményükben.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?