10 éves a Kobuci Kert

Desktop
a kép illusztráció

10 éves az óbudai Kobuci Kert.

A Szent Margit Kórház javára szervezett június 19-i jótékonysági koncerttel, valamint a szórakozóhelyet bemutató portréfotóalbummal ünnepli tizedik születésnapját a kert.

A Kobuci Kert 2005-ben indult Kapolcson, 2009-ben költözött a Zichy-kastély udvarába. A kínálat alapját a kezdetektől a nép- és világzene jelenti, ehhez kapcsolódott a blues és az underground - mondta Kaszap Atilla programigazgató. A Kobuci az egyik legfontosabb óbudai kulturális helyszínné vált.

A Kobuci tizedik születésnapján, június 19-én Pál István Szalonna és Bandája, valamint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák lép fel. Mint elhangzott, az est fellépői szimbolikusan a kert történetét, vagyis a népzenétől a világzene felé vezető utat járják végig.

Az est bevétele a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának felújítását szolgálja. Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója azt mondta, hogy az intézmény több mint százhúsz éves történetében a közösség támogatása mindig fontos volt, és most is szükségük van a civilek segítségére.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?