Csillagászat napja: távcsöves bemutatókkal várnak a hétvégén

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: polaris.mcse.hu)

Szombaton lesz a csillagászat napja, ebből az alkalomból több helyszínen járdacsillagászati bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal várják a csillagászat iránt érdeklődőket. A járdacsillagászati bemutatók mellett a csillagvizsgálókban is tartanak programokat. 

Polaris Csillagvizsgálóban (Laborc utca) május 11-én, szombaton 20 és 23 óra között távcsöves bemutatóval várnak. A belépés ingyenes. A bemutató célpontja a Hold.

A csillagászat napját Magyarországon több mint két évtizede rendezik meg. A rendezvénysorozat célja, hogy minél közelebb vigyék az emberekhez a csillagászat tudományát. 

Ezen a szombat estén a Hold majdnem félholdként látható (az első negyed május 12-én lesz), kora este, napnyugta után a Vénusz, késő este pedig a Jupiter és holdrendszere lesz az este legfőbb érdekessége. A kitartóak a tavaszi égbolt egyéb látványosságaiban, így a kettőscsillagokban, galaxisokban is gyönyörködhetnek majd.

A csillagászat napja "mozgó ünnep", amely minden évben a holdfázishoz igazodik, az április közepe és május közepe között bekövetkező első negyedhez legközelebbi szombatra esik.

A programokról a rendezvény oldalán olvashattok.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek