Íme a főváros legújabb élményfürdője: 12 fedett medence és csúszdapark vár az Árpád Forrásfürdőben

Desktop
(forrás: Mónus Márton - MTI)

Átadták a csillaghegyi strandfürdő új fürdőegységét: 3,9 milliárd forintból egy több mint 7800 négyzetméter területű fedett, 12 új medencének helyet adó fürdőépülettel bővült a strand, amely ezentúl Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő néven üzemel tovább.

A csillaghegyi strand Budapest egyik legrégebbi, legnagyobb területű és az egyik legszebb strandja volt, most pedig már az egyik legkorszerűbb is.

A több mint 6000 négyzetméteres vendégtérben a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25x33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10x12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna szolgálja ki.

A versenymedence vízilabda-mérkőzések rendezésére is képes, és kisszámú néző befogadása is lehetséges a lelátón.

A wellness-részlegben élménymedencéket, pihenő- és masszázshelyeket alakítottak ki, "gyermekparadicsom" és szaunavilág is látogatható. A csúszdapark mellett a különleges építészeti megoldásokat tartalmazó panorámás élménymedence is megvalósult. A parkban játszóterek, napozóteraszok állnak a látogatók rendelkezésére, valamint panorámamedence, étterem, söröző, de "csendes szektorok" is vannak.

Egyidejűleg hatszáznál is több ember fürödhet a megújult strandon, amely napi szinten csaknem 1500 látogatót képes fogadni. A területen mozgássérült- és buszparkolót is magában foglaló 120 férőhelyes parkoló épült.

A fürdő hat szintből áll, és épült tizenkét új medence, két csúszda is, valamint a már elkészült parkoló mellett kialakítanak még egy 110 férőhelyes parkolót.

A fürdőbe került az a Barcsay Jenő által készített mozaik, amelyet a lebontott újpesti fürdőből hoztak át.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?