Szentendrei út felújítása: a munka elkezdődött, fákat egyelőre nem vágnak ki

Desktop
(forrás: BKK)

Hivatalosan szerdán kezdődött a Szentendrei út felújítása. A munka azért indult később a tervezettnél, mert egy óbudai lakos, Jánossy András közgazdász feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot, az indokolatlannak vélt fakivágások miatt.

Az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje, Kiss László szerint a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van.

A BKK közleményben tudatta, ők hogyan látják a helyzetet:

"A III. kerületi Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszán augusztus 21-én elkezdődtek a felújítási munkák. A korábban tervezett, július 22-i munkakezdés elhalasztása óta a feladatokat átszervezték, és a helyzet teljeskörű tisztázásáig az útmenti zöldfelületeket a munkafolyamatok nem érintik, a kivitelezés jelenleg a közúti útfelületre és a kiváltásra váró vízvezetékekre szorítkozik.

Az út és a járda közötti területen csak a vízvezeték ingatlanok felé történő bekötésekor dolgoznak majd, ez azonban a meglévő fákat szintén nem érinti. A fák kivágásával kapcsolatban kialakult helyzet elhúzódása miatt az eredeti tervek szerinti járdaátépítés, parkolóépítés és a köztük lévő zöldfelületek rendezése egyelőre nem kezdődik el.

A kivágásra szánt fák állapota mutatja, hogy azok hosszútávú megtartása nem lehetséges. Amennyiben a felújítás a zöldfelület rendezése nélkül készülne el, a fák eltávolítása néhány év múlva mindenképpen szükséges lenne, a Szentendrei út felújítása pedig teljeskörűen nem készülhetne el. A BKK sajnálatosnak tartaná, ha nem történhetne meg a Szentendrei út területrendezése, a járdák átépítése és egyes szakaszain a balesetveszély elhárítása, a parkolók létesítése, a kapubehajtók felújítása, melyek megvalósítása meggyőződésünk szerint az ott lakó polgárok életminőségének jelentős javulását eredményezi" - írja a BKK.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?