Szentendrei út felújítása: a feljelentő szerint törvénytelenül kezdték el a munkát

Desktop
(forrás: Soós Lajos - MTI)

Hivatalosan szerdán kezdődött a Szentendrei út felújítása. A munka azért indult később a tervezettnél, mert egy óbudai lakos, Jánossy András közgazdász feljelentette az ügyészségen az engedélyt kiadó III. kerületi önkormányzatot, az indokolatlannak vélt fakivágások miatt.

A helyszínről az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje, Kiss László írta meg, hogy szerda reggel a Szentendrei út felújításával megbízott cég munkatársai (Colas) lezárták az útszakasz egy részét, de az érdemi munkákat még nem kezdték el. Szerinte a főváros annak ellenére adta át a munkaterületet, hogy nem rendelkezett érvényes engedélyekkel, hiszen az engedélyek felülvizsgálata még folyamatban van - írja az Index.

Jánossy András, aki a budapesti fa- és zöldfelület-védő hálózat aktivistája már két feljelentést is tett, és ügyészségi eljárást kezdeményezett a Szentendrei út és a Vasút sor mentén kivágni tervezett fák ügyében. Szerinte a szükséges munkák elvégezhetőek lennének a fák kivágása nélkül is, ennek a lehetőségét pedig előzetesen nem vizsgálta meg a kivitelező.

A BKK közleménye azt írja: a fakivágás elleni bejelentés az ügyészség szerint alaptalan volt és erről döntés született.

Viszont Jánossy azóta már egy másik feljelentést is tett, és szerinte ténylegesen nem fejeződött be az ügyészségi vizsgálat sem, mert az előírt határidőn belül felülvizsgálati kérelemmel fordult a Legfőbb Ügyészséghez. Jánossy szerint mivel ez az eljárás még nem fejeződött be, nem állíthatta volna úgy be a BKK, mintha megszületett volna a végeredmény.

A fák kivágása jelentős kárt okozó rongálás lenne, a kivágott fák elszállítása pedig jelentős kárt okozó lopás, mondta Jánossy. Ennek megelőzése érdekében fordult a rendőrséghez, de feljelentést tett közérdekű adattal való visszaélés miatt is, amit szerinte hamis közérdekű adat közzétételével követtek el.

Az ügyről részletesen olvashattok az Index cikkében.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?