Egyirányúsítás: kezdődik a Mátyás király út egy részének a felújítása

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: BKK)

A Szentendrei út májusban induló felújításával részben párhuzamosan, március második felétől felújítják a csillaghegyi Mátyás király út Szentendrei út és Bajáki Elemér utca közé eső szakaszát is - írja a BKK.

A várhatóan október végéig tartó munka során az elhasználódott közutat, szegélyeket, járdákat felújítják, rendezik a parkolófelületeket, biztonságosabbá teszik a gyalogosforgalmat, felújítják a közvilágítást. A Fővárosi Vízművek az útfelújítással összehangoltan vízvezeték-felújítást végez a Mátyás király úton.

A munkavégzés első ütemében a Batthyány utca irányába egyirányúsítják a Mátyás király utat a Szentendrei út felől; emiatt a 923-as busz Békásmegyer felé a Szentendrei úton közlekedik, nem érinti a Czetz János köz és a Bercsényi utca közötti megállókat.

Az útszakasz teljes pályaszerkezetét cserélik. Rendezik a parkolási helyzetet: az útpálya mentén parkolóöblöket és ferde beállású parkolóhelyeket alakítanak ki. A Mátyás király út elején, az élelmiszerbolt mögötti kis teret átalakítják, szabályos parkolóhelyeket alakítanak ki.

A Batthyány utca csomópontjában kiszélesítik a középszigetet, megerősítik a közvilágítást is. A Mátyás király út további, 100 méteres szakaszán a Bajáki Elemér utcáig az útpályával együtt újjáépítik a járdákat is.

A Szentendrei úti és a Batthyány utcai csomópont jelzőlámpás forgalomirányítását összehangolják, mindkét kereszteződésbe forgalomfigyelő kamerát helyeznek ki. Az útfelújítással párhuzamosan rendezik a zöldfelületeket is.

Március 20-tól, szerdától a Szentendrei út és a Batthyány utca közötti szakaszon a Batthyány utca irányába egyirányúsítják a Mátyás király utat. Az északi irányból érkezőknek a Szentendrei útra való eljutáshoz javasolt kerülőútvonal a Batthyány utcáról jobbra a Szent István utca.

A Mátyás király út egyirányúsítása miatt március 20-tól várhatóan május végéig a Békásmegyer felé tartó 923-as busz Rómaifürdőtől a Szentendrei út–Ország út módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Czetz János köz, az Attila utca, a Mátyás király út és a Bercsényi utca megállót. Csillaghegynél a Szentendrei úton, a HÉV-megálló mellett lehet felszállni a 923-as buszra.

A környéket érinti a Szentendrei út felújítása is, amely miatt májustól Békásmegyer irányába egyirányúsítják azt.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?