Szentendrei út felújítása: ezért tart 7 hónapig a munka

Oszd meg másokkal!

Desktop
(fotó: google map)

Korábbi cikkek a témában:

Felújítja a BKK a Szentendrei út Mátyás király út és Pünkösdfürdő utca közötti szakaszát. A kivitelezési idő 200 nap lesz. Várhatóan májustól novemberig tart a felújítás. Erre az időszakra Békásmegyer irányába egyirányúsítják a Szentendrei út ezen részét - írja a BKK. 

Megkérdeztük a közlekedési céget, miért tart ennyi ideig egy viszonylag rövid szakasznak a felújítása. Íme a BKK válasza:

"A Szentendrei út felújítása komplex munka. Az útfelújítás során több szakág érintett, ezért van szükség a tervezett 200 napra a munkák elvégzéséhez. A munka szervezése során a tervezők arra törekedtek, hogy az építési körülményeknek megfelelően a Szentendrei út forgalma legalább részlegesen mindig fenntartható legyen, ez azonban a párhuzamos munkavégzési lehetőségeket korlátozza.

Az útfelújítás során új közvilágítási rendszert telepítenek a teljes szakaszon, megújul a csapadékvíz-elvezetési rendszer. Ezen kívül a járdák és az ingatlanokhoz tartozó bejárók újjáépülnek, és a zöldfelületek is megújulnak.

Az útfelújításhoz kapcsolódóan - a BKK beruházásában - az érintett szakaszon (a Mátyás király út és Géza utca között)  megújul a vízhálózat és az ott elhelyezkedő ingatlanok vízbekötése is. Így összesen több mint 1000 méter vízvezeték is épül a felújítás ideje alatt.

A kivitelezés ütemezésének alapját a forgalomkorlátozásra vonatkozó tervek adják. Ezek ütemei egymásra épülnek, így azok között párhuzamos munkavégzés nem lehetséges, azok összevonására nincs lehetőség. Csak így biztosítható az érintett szakaszokon a forgalom folyamatos fenntartása" - írták válaszukban.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek