A rendőrség szerint kizárt a bírságolás, mégis büntetnek a Bécsi úti kereszteződésben

Oszd meg másokkal!

Desktop
4000 autóst büntettek meg itt, a Szépvölgyi - Bécsi út sarkán

Érkeznek az ötvenezres csekkek azokhoz, akik tavaly a főpolgármester nyilatkozatai és a BRFK véleménye alapján úgy gondolták, nem fizetik be a Szépvölgyi út sarkán szabálytalanul kitett kamera által rögzített szabálysértés bírságait - írja az Index.

Egy éve Tarlós István főpolgármester azt mondta, ne fizessék be az emberek ezeket a túlzó büntetéseket. 

A rendőrség is állást foglalt az ügyben:  figyelemmel arra, hogy a közterület-felügyelet által használt kamerák nem felelnek meg a külön jogszabály által támasztott követelményeknek, a felvett jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságszabás kizárt.

Sokan ezen felbátorodva nem is fizették be az ötvenezer forintos bírságot. A napokban viszont az önkormányzat elkezdte küldeni a fizetési felszólításokat az érintetteknek.

A III. kerületi önkormányzat azt mondta: amennyiben a bírságot nem fizette be a gépjármű üzembentartója, akkor közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek a III. kerületi rendőrkapitányságon. A kapitányság pedig bírságolt és továbbította az ügyeket a szabálytalankodó autós lakhelye szerinti önkormányzathoz. Ott pedig sorra kipostázták a jogerőre emelkedett fizetési felszólításokat - írja a lap.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?