Több, mint 4 milliárd forintért gyorsult egy perccel az esztergomi vasútvonal

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Kovács Attila - MTI)

Elképesztő pénzt ölt az állam az elmúlt tíz évben vasútipálya-fejlesztésekre. Több százmilliárd forint elköltésével országos összesítésben egy óránál is kevesebb időt sikerült mindössze nyerni – írja az Index.

A lap által közzétett ábráról leolvasható, hogy átlagosan majdnem 9 milliárd forintba került egy perc gyorsulás a magyar vasúton. Egy kilométernyi pályafelújítás pedig átlagosan több, mint nettó 1 milliárd forintba kerül.

Az Északi vasúti Duna-híd és Esztergom közötti vasútvonal a legolcsóbbak között van: itt nettó 4,26 milliárd forintba került egy perc időnyerés.

2022-ig négyezemilliárd forintot fordítanak vasúti fejlesztésekre Magyarországon, ez a 2006-2017 köztihez képest négyszeres összeget jelent – írja a lap.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek