Az M0-s körgyűrű északi szakaszának építését a solymári önkormányzat akadályozta eddig

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: MTI)

A szocialista Kiss László vetette fel az Országgyűlés plenáris ülésén, hogy mikorra készülhet el a befejezetlen M0-s körgyűrű északi szakasza, tehát a 10-es és 11-es út közötti része - írja az Inforádió.

„Bombaként robbant a III. kerületben az, hogy a solymári önkormányzattal a NIF Zrt. nem tudott megállapodni, ezért az önkormányzat jegyzője nemleges szakhatósági állásfoglalást adott a folyamatban lévő építési engedélyre, és ezzel valameddig megakadályozta az M0-s északi szakaszának a felépülését” - mondta a politikus.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy a környezetvédelmi engedély és az engedélyezési tervek megvannak, jelenleg a projekt építési engedélyeztetése zajlik.

„A NIF Zrt. a korábbi elutasító határozat ellen fellebbezést nyújtott be, a solymári önkormányzattal folynak a tárgyalások. Legutóbbi ülésén egyébként a solymári képviselő-testület felülvizsgálta álláspontját, és csökkentette az M0-s beruházásához kapcsolódó fejlesztési igényeit, így remélhetőleg elhárult az akadály és kiadható lesz az építési engedély” - mondta.

A körgyűrű nyugati szektorának – tehát a 10-es út és az M1-es autópálya közötti szakasz – tervezésére nemrég zárult le az ajánlattételi határidő, Fónagy János a megvalósíthatósági- és környezeti hatástanulmány elkészültét 2020 első félévére becsülte - írja az Inforádió.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek