Lecserélik az aluljárók sokat szidott tábláit

Oszd meg másokkal!

Desktop
A régi... (forrás: varosjaro.blog.hu)

A BKK lecseréli az aluljárók régi tábláit, ami mondjuk jogos is, hiszen nem mindig volt egyértelműen jelezve, hogy mi merre van - írja a BKK. A cégnek igaza van abban, hogy a kitáblázás következetlen, és nem segíti eléggé az eligazodást. Többek közt azért sem, mert a változásokat nem jelenítik meg a táblákon. Az új táblákkal a társaság a következő célokat tűzt ki maga elé: 

  • egységes vizuális tájékoztatási rendszer bevezetése valósuljon meg az aluljárókban és a hozzájuk kapcsolódó állomásokon,
  • a vizuális rendszer harmonikus, színes, ugyanakkor könnyen áttekinthető és a feliratok kellően kontrasztosak legyenek a gyengénlátók segítése érdekében,
  • a táblák adattartalmának naprakészen tartása a közösségi közlekedés tájékoztatási rendszerén belül történik, időben és megfelelő tartalommal,
  • könnyen érthető, egyértelmű és jól látható jelzések vezessék végig az aluljárón az utasokat, biztosítva a céljukhoz, csatlakozó járatukhoz vezető megfelelő kijárat megtalálását, illetve az aluljárót megközelítők számára az ott elérhető kapcsolatokról való tájékozódást.

Azért, hogy az új rendszert teszteljék, új táblákat raktak ki az Ecseri úti metróállomásnál lévő aluljáróba. A táblák színe is újdonság lesz, de a kapcsolódó járatokat és a fontosabb létesítményeket is jelölik, valamint az aluljáró alaprajzát és környékét is feltüntetik egy kis térképen. Mit gondoltok? Jobb az új, mint a régi?

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek