Jövőre már biciklit kölcsönözhetünk a főváros utcáin?

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kiválóan működik a biciklikölcsönzési rendszer Párizs utcáin (fotó: ittlakunk.hu - Lezseren)

Jövő év augusztusában adhatják át a BuBi (Budapesti Bicikli) névre keresztelt fővárosi kerékpár-kölcsönzési rendszert, a Fővárosi Közgyűlés megszavazta a projekt éves üzemeltetési díját.

A Bagdy Gábor, Szeneczey Balázs és György István főpolgármester-helyettes által beterjesztett javaslat szerint évi 250 millió forintba kerül a rendszer üzemeltetése, ehhez pályázatot írnak ki, de biztosítani kell a fenntartás összegét a költségvetésben. Ha sikerül szponzort bevonni, az a költségek 20-50 százalékát átvállalhatja, így a fővárosnak ennyivel kevesebb pénzt kell a működésre fordítania.

Az ütemterv szerint még idén novemberben megkezdődik a közbeszerezési eljárás, míg az úgynevezett dokkolóállomásokat jövő júliusban kezdik kiépíteni; a próbaüzem augusztus közepén kezdődhet. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek