Óbudai Zsinagóga

1036 Budapest, Lajos u. 163. | +36-30-396-9020 | http://obudaizsinagoga.hu, http://zsido.com
Desktop

Budapest legrégebbi zsinagógája egyben az újjáéledő magyar zsidó közösség szimbóluma is. Egy olyan hely, ahol a közösség tagjai nem érték be kevesebbel, mint azzal, amit a kerület gazdag történelme diktált számukra: elkezdték újrarajzolni Óbuda zsidó arcát, amely a szocializmus évtizedeitől kezdve csaknem feledésbe merült.

A közös kísérlet eredményeként ma már ismét van hagyományos zsidó élet Óbudán. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Köves Slomó által vezetett zsinagóga padsorai hétről-hétre megtelnek ismerősökkel és ismeretlenekkel. A köszönések, egymáshoz intézet kérdések itt sohasem az idegenhez, hanem a közös élmény nélkülözhetetlen részeseihez szólnak. Az óbudai zsinagóga nem csupán a helyi hitélet legfontosabb helyszíne, hanem egy élő, nyitott és virágzó közösség.

Héberben a zsinagóga bét kneszet, a gyülekezés háza. Ezért az óbudai zsinagóga mindig nyitva áll a tagjai számára, bármiről legyen is szó. Az EMIH által fenntartott imaház Budapest egyik legfontosabb, gazdag történelemmel bíró zsidó vonatkozású kincse. Szeretnénk, ha ezt az értéket minél többen, és minél közelebbről megismernék. Ezért várunk mindenkit, aki szeretné megízlelni, mit jelent a hagyományos zsidóság, milyen egy gyarapodó közösség tagjának lenni. Erre alkalmat adnak a péntek esti szombatfogadások, a szombat délelőtti és a hétköznap reggeli imák, a közös étkezések, tanulások és közösségi programok.

Itt a helyünk.

Nyitvatartás:

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.