Óbudai Szaléziak Segítő Szűz Mária Templom

1032 Budapest, Bécsi út 175. | +36-1-368-6027 | http://obudaiszaleziak.hu
Desktop

Óbuda volt a szaléziak 1920-as letelepedésekor a főváros egyik legszegényebb része. A Szent Alajos Ház alapítója, Fischer Ágoston egyházmegyés pap tragikus balesete után két évvel Csernoch János bíboros-prímás a gazdátlan otthont a szalézi atyákra bízta. Ez volt az első szalézi rendház Budapesten. A II. világháború alatt számos zsidó és menekült lengyel szalézi atya talált menedéket az Intézetben.

1951-ben a szerzeteseknek el kellett hagyniuk az ingatlanokat, melyek csak 1991-ben kerültek ismét a rend tulajdonába. 1992-ben kezdtek hozzá az újjáépítéshez: a Bécsi út 175. számú telken 1000 négyzetméter alapterületű, háromszintes új rendház épült, melyben 13 összkomfortos szoba, közösségi-, étkezési-, előadói- és könyvtárterem kapott helyet, számtalan kulturális program helyszíne. A belső udvarban labdarugó-, kosárlabdapálya és füves-homokos játszótér létesült. 1994-ben, Krisztus Király ünnepén szentelték fel az új Segítő Szűz Mária kápolnát, melynek helyén eredetileg kocsiszín volt. 2002-ben került ismét szalézi tulajdonba a volt Szent Alajos Ház, ahol jelenleg oratórium működik.

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.