Budapest Táncművészeti Szakgimnázium, Kortárs Művészeti Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

1036 Budapest, Perc u. 2. | +36-1-250-3046, +36-70-953-0516/Recepció | http://tanc.org.hu
Desktop

A Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája.

A kortárstánc képzés előzményei az 1979 ben alakult Új Tánc Klubig vezethetőek vissza, itt Angelus Iván és Kálmán Ferenc vendégeként többek között Jeszenszky Endre tartott elméleti és pedagógiai előadásokat, önképzőkörként, filmklubként működött. Párhuzamosan a Cirmos utcai majd a Lágymányosi közösségi házban indultak amatőr csoportok. 1983-tól a Kreatív Mozgás Stúdió megalakulása adott lendületet a képzési formák fejlődésének. 1999 szeptemberétől az iskola új otthonában, a Goli Tánchelyen folytatódott a művészképzés. A hely 2003 nyarán újabb három táncteremmel, médiatárral, öltözőkkel kétszeresére bővült, jelenleg közel 1500m2-en folyik a munka. A jelen és a közeljövő művészetében és művészetpedagógiájában nem körvonalazódott egyetlen, kizárólagosan üdvözítő, a táncművészethez vezető „királyi út”.

A táncművész szakmai tudása a tradíciókban gyökerezik, törzse a jelen táncművészete, új hajtásai a jövő táncművészetébe mutatnak. E három terület közel egyenlő arányban van jelen a tananyagban. A tánctechnikai képzést elmélet egészíti ki: anatómia, tánctörténet, zene, étkezés- és egészségkultúra, színháztechnika, gazdasági, szervezési, jogi ismeretek.

Gyakorlat és elmélet egyenrangú, tananyagban elfoglalt arányuk hozzávetőlegesen 80-20 %. A szakmai gyakorlat a tánctréningeken kívül kreativitásfejlesztést is tartalmaz. A csoportos munka mellett nélkülözhetetlen a folyamatos egyéni munka: a tanultak tisztázása, „kigyakorlása”, a személyes mozgásvilág megismerése, csiszolása, etűdök, kis produkciók létrehozása. Utóbbiak ideális aránya 50-50 %. Határozott egyéniségű, a közösséggel harmóniában élő, a konfliktusok felismerésére és kezelésére képes ember, a körülmények segítségével boldog művész, sikeres táncos lesz, aki az iskola által felkínált útra lép.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Kapcsolattartó:Új Előadóművészeti Alapítvány
Telefon:+36-1-250-3046, +36-70-953-0516/Recepció
Email:budapest@tanc.org.hu
Honlap:http://tanc.org.hu
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.