Aelia Sabina Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

1033 Budapest, Harrer Pál u. 7. II. em. | +36-1-388-8569 | http://www.aeliasabina.hu
Desktop

A III. kerületi Zeneiskola 1968-ban alakult meg Till Ottó igazgató vezetésével - aki Óbuda Díszpolgára, valamint a Magyar Népköztársaság Ezüst Érdemkeresztjének tulajdonosa - mint önálló kerületi intézmény. A központi épület jelenleg a Harrer Pál utca 7-ben, az általános iskola egyik szárnyában működik, emellett a kerület iskoláiban kihelyezett tagozatokon tanulhatnak a növendékek.

A Zeneiskola 1990-ben vette fel az Aelia Sabina nevet. Aelia Sabina a római korban élt Aquincum területén, Titus Aelius Justus légiós parancsnok feleségeként gyakran és szívesen orgonált a lakosságnak.

Iskolánk a III. kerület virágzó zenei életének egyik megalapozója. Sok olyan kiváló művészt indítottunk el a zenei pályán, akik ma aktívan részt vesznek Óbuda és az ország kulturális életében, például Szabadi Vilmos hegedűművész, Héja Domonkos karnagy, Báll Dávid zongoraművész, Korondi Anna operaénekes, Komlóssy Gábor trombitaművész, valamint több zenekari muzsikus és tanár.

Iskolánk sok kiváló pedagógussal rendelkezik, akik meghatározó személyiségei a fővárosi, sőt az egész magyar zeneoktatásnak. Közülük többen korábban a zeneiskola növendékei voltak, s kezdő tanárként ide tértek vissza.

Nálunk bontakozott ki a népi hangszerek oktatása, majd önállóvá vált, valamint a 90-es évektől az egyházzenei képzés is jelen volt az Énekes Iskola keretén belül.

Számtalan külföldi zenetanár látogatta iskolánkat a világ minden részéről, s vitte magával tovább az itt megszerzett tudást.

2007-ben Kiválóra Minősített Alapfokú Művészeti Iskola címet kaptunk.

Növendékeinknek rendszeres szereplési lehetőségeket biztosítunk. Hangulatos karácsonyi és anyák napi koncerteket rendez minden tanár a gyerekek és szülők, ismerősök örömére. Két nagy nyilvánosságú koncertet tartunk az Óbudai Társaskörben. Az egyik a "Sabina"-koncert október végén iskolánk névadója tiszteletére, a másik májusban a "tanévzáró" koncert. Itt szoktuk jutalmazni azokat a növendékeinket, akik a tanévben kiemelkedő eredményeket értek el, közösségi munkájukkal gazdagították iskolánkat (zenekari munka). Mindkettőn hangszeres növendékeink és együtteseink legjobbjai szerepelnek. Kamara főtanszakos növendékeink nyilvános koncerten vizsgáznak az iskola kamaratermében. Növendékeink fővárosi és országos versenyekről nívós díjakkal térnek vissza. Áprilisban tartjuk hangszerbemutató koncertünket, amely megismerteti a gyerekeket és szüleiket a választható hangszerekkel. A kerület kulturális életében is számítanak gyermekeink színvonalas szerepléseire: intézmények karácsonyi ünnepélyein, megnyitókon, öregek otthonában stb. Tanáraink nemcsak tanítják, hanem maguk is magas fokon "használják" hangszereiket. Ennek bemutatására rendezzük január környékén tanári koncertünket.

Iskolánkba sikeres felvételi vizsga után lehet beiratkozni.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.