Tényleg kell ebadót fizetni? Itt megtudhatod!

Oszd meg másokkal!

Desktop

Futótűzként terjedt el nemrég, hogy új ebadót vezetnének be az állatvédelmi törvény módosításával. Az Állatportál szúrta ki ugyanis, hogy az érintett törvényt módosítaná a kormány, és úgy értelmezték, hogy a módosítással legfeljebb hatezer vagy – veszélyes eb esetén – húszezer forint adót, azaz ebrendészeti hozzájárulást vethetne ki kutyánként a tartási hely szerint illetékes önkormányzat. 

Nagy volt a felháborodás, nem sokkal később azonban a kormány visszavonta a módosítási javaslatot.

Valójában nem akartak a módosítással bevezetni újabb adót, mert azt már 2011-ben megalkotta az Országgyűlés. Ekkor módosították ugyanis az állatvédelmi törvényt, amelybe ekkor bekerült az ebrendészeti hozzájárulás kivetésének lehetősége. Akkor is úgy rendelkezett a jogszabály, hogy az önkormányzatok dönthetnek az „adó” kivetéséről, és számos kivétel is bekerült a szabályozásba. Olyannyira élő törvényről van szó, hogy 17 településen fizetnek is ebrendészeti hozzájárulást a kutyások.

Megkérdeztük a kerületi önkormányzatot, terveznek-e bevezetni bármilyen plusz költséget a kutyásokra vonatkozóan. A válaszuk szerint nem tervez a képviselő-testület ebadót bevezetni Óbudán. Álláspontjuk szerint a kérdést fővárosi szinten egységesen kellene kezelni.

Reméljük, ez megnyugtat minden érintettet.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek