A Liberálisok is Karácsony Gergelyt támogatják

Desktop
Közös sajtótájékoztató (fotó: Sermer Ádám / Facebook)
Közös sajtótájékoztató (fotó: Sermer Ádám / Facebook)
Kibővült az ellenzéki együttműködés Budapesten: Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt jelöltje visszalép és a Liberálisok is támogatják Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltségét – jelentették be ellenzéki pártok csütörtökön a Parlament előtti Kossuth Lajos téren tartott sajtótájékoztatón.

Sermer Ádám közölte, a megállapodás megkötése után kijelenthető: Karácsony Gergelyen kívül kizárólag Fidesz-párti jelöltek maradnak állva a főpolgármester-jelölti versenyben.

A megállapodás része, hogy az V. kerületben közös ellenzéki jelöltként indul egyéni körzetben Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke – tette hozzá.

Mint mondta, együtt kampányolnak és továbbra is képviseli Polgári Budapest című programját.

Kérdésre válaszolva Sermer Ádám beszélt arról, hogy demokratikus rendszerben pártokról lévén szó lehetnek olyan kérdések, amelyekben nem értenek egyet. Vannak azonban olyanok, amelyekben nem lehetnek viták, ilyen például a főpolgármesteri választás - tette hozzá. Szerinte a megállapodás megkötése miatt semmit nem kellett feladniuk a Liberálisoknak, és amit eddig képviselt, azt most szélesebb támogatással tudja folytatni.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje azt mondta, a Liberálisokkal történt megállapodás után a Budapesten változást akaró, sokszínű tábor még egy színnel gyarapodott és teljes körűvé vált.

Budapesten az ellenzéknek egy főpolgármester-jelöltje van, a Fidesznek több – fogalmazott. Akik szerint Budapesten minden rendben van és nincs szükség változásra, azok több jelöltre is szavazhatnak: Tarlós Istvánra vagy azokra a jelöltekre, akik még a Fidesz támogatásával indulnak. Azoknak, akik változást akarnak, egy jelöltjük van, az előválasztás győztese, vagyis ő – fejtette ki Karácsony Gergely.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölti programja a szakmai egyeztetések után a közös program részévé válhat, és reméli, hogy majd a városvezetésben is számíthat a liberális politikusra – tette hozzá.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?