FÖRI: nem lehet rángatni a közterest, el kell viselni az intézkedést

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Facebook)

A hétvégi békásmegyeri dulakodással kapcsolatban közleményt adott ki a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI).

A FÖRI közleménye szerint "a fővárosi és a kerületi önkormányzati rendészetek jogosultak és kötelesek biztosítani a politikai, kulturális, sport- vagy bármely más rendezvény – a közterület mindenki más általi használatát korlátozó igénybevételének jogszerűségét. Ezért be kell tartani a közterület-használattal, illetve a településkép-védelemmel kapcsolatos dokumentumban foglaltakat és el kell viselni az erre irányuló ellenőrzést" - írja a közlemény.

A rendészt többek között nem lehet rángatni, ráncigálni, lökdösni.

Az MSZP óbudai kampánybuszánál történt incidens során az aktivisták szerint a közteres támadt rájuk, míg Bús Balázs polgármester szerint az aktivisták kezdték a dulakodást. A rendőrség vizsgálja a történteket.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek