Ismét áll a bál az MTVA székházában, a Kunigunda utcában: Szél és Hadházy képviselők újabb látogatása

Oszd meg másokkal!

Desktop
Hadházy Ákos és Szél Bernadett az MTVA szélházának előterében
Hadházy Ákos és Szél Bernadett az MTVA szélházának előterében

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők újból az MTVA Kunigunda útjai székházában tartózkodnak. Bár az MTVA székházának biztonsági szolgálata nem örült a képviselők újbóli látogatásának, hiába akarták kizárni a képviselőket, azok  bejutottak az épületbe.

A biztonságiak elsőre egy másik bejáratot ajánlottak a két képviselőnek, amit bezártak, amikorra a képviselők odaértek. Ők viszont visszatértek a főbejárathoz, amin Szél Bernadettnek a kommunikációs vezetőnőt szó szerint megkerülve sikerült bejutnia, majd az ajtót belülről kinyitva Hadházyt is be tudta engedni. Ennél tovább azonban cikkünk zárásáig nem jutottak, most is ott tartózkodnak a lesötétített előtérben.

A két képviselő egyrészt a hajdanán hírhamisítási botrányba keveredett Papp Dániel az MTVA vezérigazgatójával szeretne beszélni, másrészt az európai ügyészséghez való csatlakozási javaslat társadalmi célú hirdetésként való megjelenítését várja. 

Papp Dániel néhány perces monológot intézett a képviselőkhöz, nem engedve őket szóhoz jutni. Azt kérte, hogy tegyék fel írásban a kérdéseiket.

A biztonsági szolgálat a belső szabályzatra hivatkozva magyarázgatta, hogy a képviselőknek nincs is joga ott tartózkodni. Bár az országgyűlési képviselők a jogállásukról szóló törvény írásos változatát lobogtatták, azt az őrök egyszerűen nem fogadták el. 

Az ellenzéki politikusok az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló, 1990. évi LV. törvényre hivatkoznak, amely szerint "az állami szervek kötelesek az országgyűlési képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni", s "a képviselői igazolvány az államigazgatás valamennyi szervéhez, továbbá a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. A képviselő - a hatáskörrel rendelkező miniszter által szabályozott módon - jogosult a fegyveres erők, a nemzetbiztonsági szolgálatok, a rendőrség és a rendészeti szervek működésére szolgáló területre is belépni."

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek