Erőszakkal kidobott képviselők, jegyzői birtokvédelmi-határozat, Super Mariós vetítés: ez történt az MTVA Kunigunda úti székházánál

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Mohai Balázs - MTI)

Hétfőn az MTVA Kunigunda úti központi épülete előtt folytatódott a tüntetés. 

13 ellenzéki képviselő (DK-sok, MSZP-sek, Párbeszéd, Jobbik) jutott be a székházba, azt mondták, hogy képviselőként joguk van közpénzből fenntartott intézménybe bemenni, és ott nem akadályozhatják őket a szabad mozgásban. A képviselők ötpontos petíciót akartak beolvasni élő adásban.

Fegyveres biztonsági őrök állták útjukat, hangzott el Ujhelyi István képviselő közvetítésében. Varju László DK-s képviselőt leteperték a biztonsági őrök, eközben a többi képviselő hangosan jelezte, hogy ehhez az őröknek nincs joguk, és tiltakoztak. Ennek ellenére az őrök elhárították a bejutási kísérletet, és Varju zilált fejjel és ruházattal szabadította ki magát. Ezután Oláh Lajos DK-s képviselő telefonon felhívta a rendőrséget, és bejelentést tett azzal kapcsolatban, hogy országgyűlési képviselőket fizikai erőszakkal akadályoznak a munkájukban - írja az Index. 

Korábban Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőket rángatták meg és dobták ki az épületből.

Papp Dániel, az MTVA hírhamisítással elhíresült vezérigazgatója birtokvédelmet kezdeményezett Óbuda-Békásmegyer jegyzőjénél a képviselők ellen. A jegyző eleget tett a kérésnek. A birtokvédelmi határozat kimondta, hogy a határozat kézbe vétele után a képviselőknek el kell hagyniuk az MTVA székházát. Ez a dokumentum jogot adott arra, hogy a közmédia vezetősége kérje a rendőrségtől, hogy eltávolítsa a képviselőket az épületből.

A bent lévő képviselők azt mondták, nem fognak elmenni az épületből és bíróságon fellebbezik meg a határozatot. Az egyik képviselő azt javasolta a kézhez vevő Kunhalmi Ágnesnek, hogy tépje szét a határozatot - írja a Mérce.

Kiss Anita 3. kerületi jegyzőnek nyílt levelet írtak az ellenzéki pártok kerületi elnökei:

"Tisztelt Kiss Anita, tisztelt Jegyző Asszony!

A pártok III. kerületi képviselőiként fordulunk Önhöz.

Tudomásunkra jutott, hogy Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmi eljárást kért Öntől, mint Óbuda-Békásmegyer jegyzőjétől. Ön példás gyorsasággal személyesen meg is jelent a székházban. Az ott tartózkodó ellenzéki képviselőket tájékoztatta az eljárásról. Papp Dániel kérelmét is felolvasta, amelyben az szerepel, hogy a képviselők „zavarják a közmédia munkabékéjét”, és zaklatják a közmédia munkatársait.

A képviselők tájékoztatták Önt, hogy országgyűlési képviselőként joguk van az MTVA épületében lenni, semmilyen szabálysértést nem követettek el. Azt is elmondták, hogy a biztonsági őrök erőszakot alkalmaztak velük szemben. Az MTVA biztonsági szolgálata pedig jogellenesen a rendőrséget sem engedte be, hogy tisztázhassák történt-e bűncselekmény.

Az ellenzéki országgyűlési képviselők közszolgálatot végeznek, amikor ellenőrizni próbálták a közpénzből finanszírozott, elméletileg közszolgálati televízió működését. Az MTVA biztonsági őrei jogellenesen akarták megzavarni a munkájukat végző képviselőket. Mivel az országgyűlési képviselők nem magánszemélyként járnak el, így velük szemben a birtokvédelmi eljárás lefolytatása fogalmi képtelenség.

A fentiek figyelembe vételével, kérjük Jegyző Asszonyt, hogy ne asszisztáljon az MTVA által eddig is elkövetett bűncselekmény-sorozathoz és tagadja meg a birtokvédelem elrendelését.

Budapest 2018-12-17

Tisztelettel:

dr. Kiss László önkormányzati képviselő, Mszp III. kerületi elnöke

Szkaliczki Tünde a Momentum Mozgalom III. kerületi elnöke

Béres András önkormányzati képviselő, Párbeszéd III. kerületi elnöke

Burján Ferenc önkormányzati képviselő, Lmp III. kerületi elnöke

Hazai András a Demokratikus Koalíció III. kerületi elnöke"

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta: addig tartanak ki a közmédia épül ete előtt, amíg nem teljesítik a követelésüket és be nem olvassák a petíciójukat. Ekkora jogtiprásra, hogy országgyűlési képviselőket erőszakkal távolítanak el egy közintézményből, a rendszerváltás óta nem volt példa - mondta.
   
Székely Tamás, a Magyar Szakszervezetek Szövetségének alelnöke bejelentette, hogy ha Áder János köztársasági elnök aláírja a munka törvénykönyvének módosítását, országszerte elindítják a sztrájkok szervezését.

A demonstráción felolvasták az ellenzéki pártok ötpontos követelését. Ez a "rabszolgatörvény" visszavonása, a rendőri túlórák csökkentése, a külön közigazgatási bíróságokról szóló törvény eltörlése, csatlakozás az Európai Ügyészséghez és a független közmédia megteremtése - írja az MTI.

A tüntető tömeg éjszaka is ott maradt a székháznál, a Kétfarkú Kutya Párt Super Mariós videót vetített az épület falára, a tömeg szórakoztatására.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?