Heinek Ottó: „Április 8-án írjunk együtt történelmet!” - Tudatos választási magatartásra szólít fel az országos német önkormányzat elnöke

Oszd meg másokkal!

Desktop

Egyre közelebb a cél: a magyarországi németeknek sikerült annyi regisztrációt összegyűjteniük, hogy Ritter Imre német nemzetiségi szószóló a következő ciklusban nagy eséllyel teljes jogú országgyűlési képviselőként képviselheti a németközösség érdekeit. 33758 választópolgár vetette fel magát a német nemzetiségi névjegyzékbe azért, hogy április 8-án a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának (MNOÖ) listájára voksolhasson. A regisztráció március 23-án zárult.

– Most az a fontos, hogy április 8-án minél többen menjenek el szavazni – szólította fel a német közösség tagjait Heinek Ottó, az MNOÖ elnöke. – Aki ránk szavaz, jó ügyet támogat: azt, hogy a gyermekeink a jelenleginél is színvonalasabb oktatási intézményekben nevelkedjenek németül kiválóan beszélő, erős nemzetiségi identitással rendelkező, nyitott és művelt felnőttekké; hogy az évszázadokon át féltve őrzött nyelvünk és kultúránk még sokáig fennmaradhasson; hogy helyi, regionális és országos szinten is eredményesen kiállhassunk az érdekeinkért; és hogy a jövőben még szorosabb kapocs lehessünk hazánk és Németország között.

Heinek Ottó szerint egy dolgot kell megértenie valamennyi érintettnek: azt, hogy a magyarországi németek olyan lehetőség előtt állnak, amely biztos, hogy sokáig nem adatik meg újra. Épp ezért nem szabad elszalasztani, most kell élni vele.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek