Római-part: az önkormányzat nem ad tulajdonosi hozzájárulást a mobil védműhöz

Oszd meg másokkal!

(fotó: ittlakunk.hu)

 

 

Korábbi cikkek a témában:

Tarlós István főpolgármester érthetetlennek nevezte a III. kerület döntését, amely szerint az önkormányzat nem ad tulajdonosi hozzájárulást a mobil védműhöz, amíg el nem készül a római-parti telkek határában álló kerítések nyomvonalában haladó parti védmű lehetőségét vizsgáló tanulmányterv.

Tarlós István azt mondta: ez nemcsak barátságtalan, de inkorrekt is a többi 16 kerületi fideszes polgármesterrel és a főpolgármesterrel szemben. 

A Fővárosi Közgyűlésben támogatták Bús Balázsnak a tanulmánytervre vonatkozó javaslatát, továbbá az óbudai polgármester sem támogatta a Lányi András író, filozófus által készíttetett, a római-parti tervezett védmű part menti változatát ellenző javaslatot, és megszavazta, hogy a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet meg kell védeni.

Tarlós István elmondta azt is, csak akkor van annak értelme, hogy a parton egy drágább védművet építsenek magánterületeken, ha a civilek ezt a változatot elfogadják. Az óbudai képviselő-testületi határozatot követő vasárnapi tüntetésen kiderült, "szó nincs róla", hogy a civilek ezt elfogadnák. A vita tárgya továbbra is az, hogy a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon vagy a parton épüljön védmű.  Tarlós István megjegyezte azt is, hogy a III. kerület éppúgy elutasította a Nánási út-Királyok útja nyomvonalát, mint a főváros.

A kerítések nyomvonalában haladó védmű ugyanúgy parti lenne, mint a Dunához hat-nyolc méterrel közelebbi. Mindkettő megvédené a Nánási út-Királyok útja és a Duna-part közötti hetvenhektáros területet a főpolgármster szerint. A kerítések nyomvonalában haladó védmű sokkal drágább lenne, magántelkeken vezetne, és a tulajdonosok a kártalanítás mértékén "bármeddig elpereskedhetnek" - mondta Tarlós István, rámutatva: ez a védmű a számítások szerint több mint 3 milliárd forinttal kerülne többe, mint amelyet hat méterrel lejjebb megterveztek.

Várhatóan egy-két hónapon belül elkészül a tanulmányterv.

 

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek