Elborzasztó higiéniai állapotok, kosz és mocsok az óbudai cukrászatban: bezáratta a Nébih

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: Nébih)

Súlyos élelmiszerbiztonsági hiányosságok miatt bezáratott egy óbudai cukrászüzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az ellenőrök elborzasztó higiéniai és műszaki körülményekkel szembesültek a harmadik kerületben működő Rétespont Kft. (Bogdáni u. 1-3.) cukrászatában. 

A gépek, eszközök erősen szennyezettek voltak. A sütőhelyiség ablakairól hiányzott a rovarháló, ideiglenes fényforrásként két, kábelre rögzített izzó szolgált. A készre sütött, csomagolatlan réteseket szálkás, töredezett, nem tisztítható farostlapokon hűtötték. 

Az épület raktárában beázott a mennyezet, több helyiségben poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek fogadták a szakembereket.

A dolgozók piszkos, elhasználódott utcai ruhában végezték a munkájukat. A dagasztóhelyiségben ugyanabban a rozsdamentes, kétmedencés mosogatóban tisztították a citromot, almát és fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is.

A Nébih az üzemben tapasztalt súlyos higiéniai, élelmiszerbiztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette annak működését. A szakemberek 7 tételt, 294 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető, illetve szennyezett alapanyagot, félkész és kész terméket vontak ki a forgalomból.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?