Nem csak a betegek, de az ápolók és a látogatók is rühesek lettek a kórházban, az intézmény cáfol

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Szent Margit Kórház október óta küzd a rühességgel - írja az Index.

Az RTL rejtett kamerával járt a Margit kórház ápolási osztályán, ahol többnyire idős emberek fekszenek. A tévéstáb azért ment, mert egy ott dolgozótól megtudták, komoly probléma kezdett lenni a rüh az osztályon. Betegek és ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a televízió információi szerint, ezután érdeklődtek a kórházban.

A nővérek nem válaszolhattak a stáb kérdésére, de a tévések megkérdeztek pár beteget. Egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldték. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg - írja a lap.

A kórház is kiadta a saját közleményét az ügyben: eszerint a kórház ápolási osztályán nincs rühtünetes beteg és dolgozó. Az osztályon ősszel néhány betegnél dermatitis (bőrgyulladás) jeleit észlelték, és mivel ilyenkor felmerül a rüh gyanúja, a betegek haladéktalanul megkapták a szükséges kezelést. Azt írták, a decemberi ismételt bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat után valamennyi ilyen beteg megkapta a bőrgyógyász által elrendelt gyógykezelést, emellett valamennyi dolgozó és nem tünetes beteg is részesült megelőző kezelésben.

A kórház közölte, hogy a fertőzés továbbterjedésének megakadályozására a textíliákat, ágyneműket és ruházatokat elkülönítve kezelték és fertőtlenítették, a kórtermek, bútorok és berendezési tárgyak fertőtlenítő takarításáról azonnal gondoskodtak. Jelenleg nincs rühes ember az osztályon - hangsúlyozták.

Az osztály, illetve az intézmény a szakmai szabályok szerint járt el mind a behurcolt fertőzés továbbterjedésének megakadályozásában, mind az érintett betegek adekvát kezelésében - írták.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek